9 Eylül 2010 Perşembe

Blok geldi faul dedi!

Tanjeviç'in özellikle takım savunma yaparken kendi oynuyormuş gibi kenarda kendini parçalaması ile gecenin en sempatik karelerinden birisini oluşturan Ömer-Kerem-Hidayet üçlüsünün farklı bir açıdan göründüğü bir fotoğraf olmuş bu. Ne muhteşem bir maç oldu değil mi sevgili basketbol severler? O salonda olmayı isterdim. Leblebi gibi üçlük attığımız, basketbolun tüm güzelliklerini gösterdiğimiz, oyuna giren her oyuncunun istisnasız katkı sağladığı, neredeyse mükemmel oynadığımız bir maçtı. Slovenya'yla oynayıp da fark 20 sayının altına düşünce canımızın hafiften sıkıldığı bir oyundan bahsediyoruz. Oysa maçtan önce bu kadar rahat kazanacağımızı kimse düşünmemişti. "Türkler uçuyor"du sahiden dün gece.
Basketbol milli takımı her daim yetenekli oyunculara sahipti. Ama takım ruhunu bu kadar somut hissettiğimiz bir turnuva olmamıştı. Hatta büyük yıldızların ego savaşları yüzünden ciddi tartışmalar bile yaşanmıştı. Bu turnuvada ise sporcuların ne kadar iyi bir sinerjiye sahip oldukları maç sonu sevinçlerinden bile anlaşılabiliyor. Beni en çok mutlu eden de bu.
NBA'de oynayıp da sevincinden zıp zıp zıplayan bir Hidayet gördü bu gözler. Daha ne olsun. Hatta, ne sakin olcam ya manyak mısın?:) Milli duygular apayrı bir gaza getiriyor insanı demek ki.
12 Dev Adam ilk 4'ü garantiledi. Böyle oynamaya devam ederlerse şampiyon olmaları sürpriz olmaz. Ama madalya bile alamasalar sorun değil. Bu kadar çılgınca güzel maçlar izlettirdikleri için teşekkürler hepsine.

Hiç yorum yok: